Livstidsdomme i sag om tyrkisk kup

Samtidig er et endnu ukendt antal af de øvrige tiltalte ifølge Reuters blevet idømt fængselsstraffe på op mod 20 år.

Da retten læser dommene op på hver af de omkring 275 tiltalte i sagen, er den mandag middag endnu ikke nået frem til afgørelsen for eksempelvis den tidligere leder af de væbnede styrker, Ilker Basbug.

Ifølge nyhedsmediet Today Zaman er den populære tyrkiske forfatter Ergun Poyraz blevet idømt en fængselsstraf på 29 år og ni måneder.

Der er angiveligt blevet udmålt omfattende straffe til de tiltalte, som er fundet skyldige i at forsøge at omstyrte den islamiske regering i 2003. Tidligere general Veli Kucuk, som ifølge Today Zaman er en nøglemistænkt i sagen, er blevet idømt fængsel på livstid, mens formanden for Arbejderpartiet, Dogu Perincek, har fået 117 års fængsel. Pressesekretæren for samme parti har fået 21 års fængsel, og den tidligere formand for bestyrelsen for de videregående uddannelser, Kemal Guruz, har fået 13 års fængsel.

Tidligere mandag blev der brugt tåregas i området omkring retsbygningen, da flere end 1.000 tilhørere, som støtter de tiltalte, var dukket for at protestere mod den fem år lange retssag. Den højtprofilerede retssag ses som en vigtig test i premierminister Tayyip Erdogans opgør med sekulære og militære modstandere.

Dagens Gossip