Livstidsdomme til 11 broderskab-medlemmer i Egypten

Samtidig blev 45 medlemmer af broderskabet idømt femårige fængselsstraffe, mens otte tiltalte blev frifundet, oplyser AFP.

Broderskab-medlemmerne var beskyldt for »at skyde og benytte voldelige midler« mod hæren i Suez 14. august. Det skete efter en militær aktion i gaderne i Cairo rettet mod tilhængere af den afsatte præsident, Mohamed Morsi, der bakkes op af Det Muslimske Broderskab.

En stor del af broderskabets ledelse er blevet fængslet, siden Morsi i starten af juli blev afsat af Egyptens militær. Militærkuppet satte gang i store uroligheder i landet, hvor støtter af den afsatte præsident og Det Muslimske Broderskab har kæmpet mod militærets nye styre. Det har kostet flere end 700 menneskeliv.

Urolighederne i Egypten er dog langsomt gledet i skyggen af borgerkrigen og den anspændte situation i Syrien.

Alligevel fortsætter urolighederne i Egypten, hvor et luftangreb foretaget af det egyptiske luftvåben nær byen Rafah på Sinai-halvøen tirsdag dræbte otte militante islamister, oplyser kilder i den egyptiske hær.

»Otte militante blev dræbt, og 15 blev såret, da luftangrebet ramte fire islamistiske positioner syd for Rafah,« siger en unavngiven kilde.

Egyptens militær har på Sinai-halvøen kæmpet mod islamistiske oprørere, der ifølge de egyptiske myndigheder bruger området, der grænser op til Gazastriben, som skjulested.

Urolighederne i området blussede op samtidig med afsættelsen af Mohamed Morsi for to måneder siden.

Vidner siger, at luftangrebet tirsdag involverede flere angrebshelikoptere af typen Apache. Helikopterne bombede flere landsbyer syd for Rafahs grænseovergang.

De militante islamister har stået bag næsten daglige angreb rettet mod politiet og hæren på Sinai-halvøen, der hovedsageligt er beboet af beduiner, som er kendt for at være på dårlig fod med Egyptens myndigheder. 19. august dræbte militante 25 egyptiske politifolk i et angreb på to busser på vej mod byen Rafah.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip