Livstruende sygdom bliver indhentet af moderne behandling

52-årige norske Margaretha Hamrin lider, ligesom 600.000 danskere, af forhøjet kolesterol. Hendes kolesterolsygdom er arvelig, og den sætter hende i højere risiko for at få en blodprop, end andre mennesker med for højt kolesterol.

Som formand for patientforeningen i Norge, kender Margaretha Hamrin ikke bare problemet med for højt kolesterol fra sin egen krop – hun repræsenterer også de mange patienter, som lider af arveligt forhøjet kolesterol og dermed er i høj risiko for blodpropper.

En ny type biologisk medicin, Repatha, lanceres nu og kan fås på recept hos apotekerne. Den har påvist, at 94 ud af 100 patienter kan nå ned under behandlingsmålet.

”Den her medicin er til gavn for de patienter, der har det største medicinske behov. Vi taler om højrisikopatienter,” forklarer landechef hos Amgen, Mads Tang Dalsgaard.

Det nye lægemiddel er netop blevet godkendt i Danmark, og studier viser, at det kan reducere niveauet af det farlige kolesterol med op til 75%, når lægemidlet gives som tillæg til statiner – og dermed reducere risikoen for blodpropper.

Det kommer ifølge Margarethe Hamrin til at gøre en stor forskel for især de patienter, der har et særligt højt kolesteroltal.

”Det er rigtig godt, at vi får medicin, som kan supplere statiner og som kan hjælpe de personer, der ikke kan nøjes med statiner,” siger formanden for patientforeningen FH-Norge, Margaretha Hamrin.

Den nye behandling er den første i en ny klasse af biologiske kolesterolbehandlinger, som det har taget mere end 10 år at udvikle. En udviklinger, der nu giver de mest udsatte kolesterolsyge patienter et håb for fremtiden og livet.

Se indslaget herunder:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip