LO: Blå borgmestre må tage sig sammen

Hele 39 af landets borgmestre tror ikke på, at akutpakken er en dækkende løsning på dagpengeproblemet. Det skrev Jyllandsposten i dag.

Langt størstedelen af de skeptisk borgmestre er enten konservative eller Venstre-folk.

Det er decideret pinligt, lyder det fra LO-næstformand, Lizette Risgaard.

- Uanset om de mener om det er godt eller skidt, så er den aftale indgået på deres vegne af formanden og næstformanden for KL, sammen med andre parter. Derfor håber jeg, at de her borgmestre tager sig sammen og bakker op om den her aftale, siger hun til Newspaq.

Kommunerne har forpligtet sig til at slå 12.500 akutjob op i en database på nettet. Men flere blå borgmestre har i løbet af ugen givet udtryk for, at de ikke regner med at gøre noget aktivt for at slå akutjob op i deres kommune.

I Socialdemokratiet går man ud fra, at kommunerne overholder den aftale, der er blevet indgået mellem KL og regeringen. Politisk ordfører Magnus Heunicke opfordrer samtidig de skeptiske borgmestre ser at komme i sving med at opslå akutjob ude i kommunerne.

Han synes dog det tegner et uskønt billede af Venstre, at det netop er de blå borgmestre, der afviser akutpakkens effekt.

- Vi har 12.500 mennesker, der står til at komme i klemme og hvis familier kommer i klemme, og nu har vi lavet en løsning sammen, hvor vi prøver at gøre en ekstraordinær indsats. Hvis man så på grund af parti-fnidder og taktik siger, at den løsning vil vi ikke finde for dem, så synes jeg faktisk ikke man kan være det bekendt, sigerhan til Newspaq.

Hos LO er man uforstående overfor, hvorfor det netop er de blå borgmestre, der udviser skepsis overfor akutpakken.

- Der er en borgerlig KL-borgmester, som er med til at indgå den her aftale, så derfor går jeg ud fra, at de bakker op om deres egne forhandlere, for hvis de ikke gør det, for ellers så hører alt andet jo op, siger hun.

Ifølge Magnus Heunicke er blandt andet Aarhus, København og Brøndby allerede nu i gang med at opfylde deres kvoter for akutjob.

 

Dagens Gossip