LO-boss fortørnet over jobcenter-kritik

Undersøgelsen får både DA og LO til at rykke ud med skarp kritik af jobcentrene, men det er ikke rimeligt, erklærer formanden for LO i Hovedstaden, Peter Kay Mortensen. Han mener, at årsagen til utilfredsheden er de urimelige forhold, som jobcentrene arbejder under.

»Jeg kan godt forstå, at de arbejdsløse og virksomhederne ikke mener, at de får den bistand, som de kunne forvente, men når både forskere, LO og DA medvirker i kritikken, så er det helt urimeligt, for de kender de vilkår, jobcentrene er underlagt,« siger Peter Kay Mortensen i en skriftlig kommentar.

Han påpeger, at det aldrig har været de nuværende jobcentres formål at fungere som arbejdsformidling, men derimod øge arbejdsudbuddet, kontrollere de ledige og hjælpe arbejdsløse i gang med praktik og løntilskudsjob.

»Systemet blev jo født på et tidspunkt, hvor der var godt gang i beskæftigelsen. Derfor er det dobbelt urimeligt, at der nu rejses en kritik, der rammer både de ansatte i jobcentrene og de parter, der hver dag arbejder lokalt og regionalt for at bekæmpe arbejdsløsheden,« siger den københavnske LO-formand.

»Jeg synes, at LO og DA skulle være mere optaget af at hjælpe beskæftigelsesministeren med at ændre systemet, så det passer til de udfordringer, der er på arbejdsmarkedet i dag,« erklærer Peter Kay Mortensen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip