LO: Brug for 8000 flere praktikpladser

Flere praktikpladser er en høj prioritet for LO i de kommende trepartsforhandlinger, fastslår LO-formand Lizette Risgaard i en pressemeddelelse.

- Alle er enige om, at vi får brug for flere faglærte i fremtiden. Derfor er det på høje tid, at virksomhederne kommer i gang med at oprette flere praktikpladser, mener LO-formanden.

LO har regnet sig frem til, at der er brug for mindst 8000 flere praktikpladser, hvis 30 procent af en ungdomsårgang skal påbegynde en erhvervsuddannelse, samtidig med at frafaldet skal ned.

Netop det er målet for den reform af erhvervsuddannelserne, som trådte i kraft i sommer.

Frafaldet ligger i dag på 48 procent, men det skal gerne ned på 30 procent. Ifølge LO dropper mange ud, fordi de ikke kan finde en praktikplads.

- Det skal ændres både for de unges og for samfundets skyld. Så arbejdsgiverne har bolden. Det er dem, der kan oprette de nødvendige pladser, siger Lizette Risgaard i pressemeddelelsen.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) har slået fast, at integration af flygtninge og indvandrere er førsteprioritet for de trepartsforhandlinger, som efter planen går i gang på torsdag.

Men han har også forsikret, at trepartsdrøftelserne ikke slutter, når der er landet en aftale om integration. Han er enig med LO i, at manglen på praktikpladser er et problem.

- Det er bare første step i en kæde af forhandlinger, sagde Neergaard forleden til Ritzau om integrationsspørgsmålet.

- Andre udfordringer, vi skal kigge på, er vores evne til at skaffe kvalificeret arbejdskraft overalt i Danmark. Og det er nødvendigheden af at få skabt langt flere praktikpladser, end vi har i dag.

/ritzau/

Dagens Gossip