LO-formand: Mange frygter at havne bag flygtninge i jobkø

Skrevet af admin

07/03/2016

Mest læste i dag

Blandt danske lønmodtagere er der en frygt for, at den trepartsaftale, som regeringen er på vej til at få på plads med fagbevægelsen og arbejdsgiverne, ikke alene vil føre til, at flere flygtninge kommer i job, men også at det sker på bekostning af danske ledige.

Sådan lyder erkendelsen fra LO's formand, Lizette Risgaard, der taler fagforeningernes sag over for regering og arbejdsgivere.

- Et kardinalpunkt for os er balancen. Vi skal kunne se balancen i det, der ligger på bordet. Kan vi ikke det, så kan vi sådan set ikke tale os ud af, at så har vi ikke mere at gøre der, siger hun.

Regeringen har tilrettelagt trepartsforhandlingerne på den måde, at der først skal laves en aftale om integration af flygtninge på arbejdsmarkedet. Derefter skal man bevæge sig videre til andre emner som uddannelse, pension og arbejdsmiljø.

Men finans.dk skriver mandag, at regeringen vil blive mødt med et krav om en skriftlig garanti til lønmodtagernes forhandlere om, hvordan næste runde af forhandlingerne skal forløbe, hvis den vil nå sit mål om en hurtig aftale om integration.

Det vil Risgaard ikke bekræfte, men hun beretter om en udbredt nervøsitet i baglandet for, at det ikke vil lykkes at ramme den balance, LO ønsker. Ifølge Risgaard skal man være "blind og døv" for ikke at opfange de signaler.

- Jeg ved, hvordan min mailbakke ser ud, men jeg ved også, at der er rigtig mange af forbundsformændene, der får rigtig mange mails fra medlemmer, der er nervøse. Det kan jeg godt forstå, siger Lizette Risgaard.

Hun opfordrer til at tjekke Facebook, hvis man vil vide, hvad LO-medlemmerne er nervøse for. På Risgaards egen side er der flere kommentarer, der illustrerer problemstillingen:

- Integration af flygtninge er desværre mere billig arbejdskraft og mere løntrykkeri, skriver en bruger.

- Der er ikke nok job. Så hvert job, der går til flygtning, går fra en dansker, skriver en anden.

/ritzau/