LO-formand: Organisationen skal ses på med friske øjne

Efter mange timers tavshed kommenterer LO's nye formand på fyringer af en række topfolk i en pressemeddelelse.

- Den nyvalgte ledelse for LO har besluttet, at det - for at sikre en ny start i organisationen - er nødvendigt med udskiftning på flere af de administrative ledelsesposter, siger Lizette Risgaard.

Hun har efter kun tre dage på posten valgt at fyre sekretariatschef Finn Larsen, cheføkonom Jan Kæraa Rasmussen, kommunikationschef Kenneth Thue Nielsen og udviklingschef Morten Madsen.

- Jeg vil dog understrege, at der er tale om medarbejdere, der har ydet en stor indsats for LO igennem en årrække, siger hun i pressemeddelelsen og mener samtidig ikke, at det kan komme som et chok.

- Når det er sagt, er det vel ikke nogen overraskelse, at en ny ledelse ønsker at ryste posen og se på organisationen i huset med friske øjne.

- Vi er ambitiøse på vegne af LO, og derfor skal vi også sætte det stærkest mulige hold for at sikre lønmodtagerne en stærk stemme. Det kan medlemmerne med god ret forvente af os som ny ledelse. Det er også dét, jeg signalerede i min valgkamp.

Ifølge arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet Henning Jørgensen handler det om, at hun ikke ønsker at gå i sin forgænger Harald Børstings fodspor.

- Det er et gammel regime, hun skifter ud for at få sine egne folk. Man må gå ud fra, at hun har en masterplan klar, for det er jo samtidig også et stort videnstab, når hun fyrer folk, der har været i LO så længe, siger Henning Jørgensen til Ritzau.

I såvel pressemeddelelsen som via hendes pressekonsulent, siger Lizette Risgaard, at hun ikke ønsker at kommentere fyringerne yderligere.

Ifølge Avisen.dk præsenterer hun mandag, hvem der skal sidde i den nye ledelse.

Nu forhenværende LO-formand Harald Børsting har ikke ønsket at kommentere fyringerne.

Det har indtil videre ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra de fyrede medarbejdere.

/ritzau/

Dagens Gossip