LO-formand: Reformer har været positive

»Dem, der kan, skal også bidrage. Jeg vil ikke lyve og sige, at ingen er blevet ramt af reformerne. Men overordnet har den sociale balance været i orden,« siger Harald Børsting til Berlingske og peger på, at reformerne lægger fundamentet til fuld beskæftigelse, fordi regeringen nu sikrer uddannelse og en bedre arbejdsmarkedspolitik.

»Fuld beskæftigelse er forudsætningen for, at vi kan få sejre hjem i overenskomstforhandlingerne. De sidste to gange er det ikke lykkes. Derfor må vi nu stå skulder om skulder med regeringen og sikre, at pengene bliver brugt til at investere i nye arbejdspladser,« sagde Harald Børsting og pegede på de kommende reformer af erhvervsuddannelser og beskæftigelsessystemet. LO kræver mere uddannelse til ledige og muligheder for de unge, som fremover ikke kan leve op til adgangskravene på erhvervsskolerne.

Børsting benyttede samtidig lejligheden til at skælde de borgerlige hæder og ære fra for deres historier om dovne danskere. Og Børsting henviste til uenigheden i blå blok om væksten i den offentlige sektor.

»Det sejler for den blå blok. Venstre har vel hverken et standpunkt eller holdning, men en retning som er gal,« sagde Harald Børsting, som sluttede med at kalde Venstre og arbejdsgiverne for »løgnagtige«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip