LO frygter for lønmodtagerne

 

Organisationen, der repræsenterer omkring en million ansatte, frygter et stort tilbageslag for lønmodtagerne, hvis sagen tabes, skriver Politiken.

- Det vil have vidtrækkende konsekvenser, hvis LO taber denne sag, så LO-forbundene ikke længere må etablere konflikt mod virksomheder, der ikke vil tegne overenskomst med os, siger LO's advokat Pernille Leidersdorff-Ernst, der fører sagen for 3F.

Den Kristelige Arbejdsgiverforening vil kort fortalt have arbejdsretten til at forbyde blokader, hvis virksomheden i forvejen har tegnet overenskomst. Det er et brud på "Den danske model", som lovmæssigt siger at det er den organisation, der har flest organiseret indenfor branchen, må tegne overenskomst på området. I dette tilfælde er det 3F/Horesta.

Striden mellem restaurant Vejlegården og 3F opstod, fordi Vejlegårdens restauratør Amin Skov valgte at opsige aftaler med den traditionelle fagbevægelse og i stedet indgik en aftale med en af de såkaldt gule fagforeninger, nemlig Kristelig Fagbevægelse (Krifa).

Det fik 3F til at etablere en blokade mod Vejlegården og en sympatikonflikt.

Dagens Gossip