LO kritiserer kommuner for daginstitutioners åbningstid

Undersøgelsen viser, at kun 11 ud af i alt 2.048 daginstitutioner i de 59 kommuner, som har deltaget i undersøgelsen, holder åbent efter klokken 18. Og af de 11 daginstitutioner med såkaldt lange åbningstider, er det kun de fire, der har åbent til klokken 20.

LO mener, det er problematisk, at kommunerne ikke tilbyder åbningstider, der passer til nutidens arbejdsmarked.

»Kommunerne skal op på dupperne for at sikre pasningsmuligheder, der passer til det moderne arbejdsmarked. Når politikerne hele tiden taler om, at vi skal sikre et større arbejdsudbud, må de samme politikere også sørge for, at åbningstiderne i vuggestuer, børnehaver og SFOer passer til forældrenes arbejdstider,« siger LOs næstformand, Lizette Risgaard, til Ugebrevet A4.

Jane Findahl (SF), formand for børne- og kulturudvalget i Kommunernes Landsforening (KL), afviser kritikken fra LO:

»Åbningstiderne er til løbende debat i alle kommuner, og politikerne taler i høj grad med forældrene om pasningstilbud og behov. Der er en tæt dialog mellem forældre og kommunalpolitikere, og jeg oplever, at kommunerne udbyder de rigtige tilbud,« siger hun til Ugebrevet A4 og uddyber:

»Der er ordninger i et distrikt, hvor nogle institutioner åbner tidligt, og andre lukker sent. Så kan forældrene søge den institution, der passer dem bedst,« siger Jane Findahl.

Dagens Gossip