LO om finanslov: Uden perspektiver for lønmodtagerne

Ifølge hovedorganisationen LO kan Venstre lige så godt tage sit oplæg til næste års finanslov, krølle det sammen og smide det i papirkurven.

- Regeringen sender et helt forkert signal ved at spare på de områder, som skal sikre kvalificeret arbejdskraft til at finansiere vores fremtidige fælles velfærd.

- Jeg håber, at den endelige finanslov kommer til at se meget anderledes ud end det, vi ser i dag, siger LO-formand Harald Børsting i en pressemeddelelse.

Regeringens finanslovsforslag styrker de offentlige finanser med fem milliarder kroner, men sparer i alt 6,7 milliarder kroner.

Forslaget afsætter penge til blandt andet sundhed, politi og lavere afgifter, og regeringen afsætter 150 millioner kroner årligt i perioden 2016 til 2019 til en vækstpakke, der skal bidrage til, at hele Danmark får del i opsvinget.

- På kort sigt vil offentlige besparelser koste arbejdspladser, for med færre offentligt ansatte mindskes efterspørgslen i hele økonomien.

- Derudover vil nedskæringerne også få konsekvenser i yderområderne, hvor de offentlige arbejdspladser udgør en central del af beskæftigelsen, siger Harald Børsting.

Investeringer i vores børn sløjfes, der bruges færre penge på uddannelse og forskning samt på opkvalificering af lønmodtagerne. Desuden skærer regeringen i både ulandsbistand og boligydelse til udsatte familier, lyder det ifølge LO.

Regeringen er klar til at lade statskassen hente 600 millioner kroner mindre ind i skat fra overdragelse af unoterede aktier, og man vil afskaffe NOx-afgiften, hvilket giver afgiftslettelser på 240 millioner kroner.

– LO kan støtte, at man styrker indsatsen på sundhedsområdet, og det kan såmænd også være fornuftigt at afskaffe NOx-afgiften. Men det er tosset at genåbne det skattehul for unoterede aktier, som den tidligere regering lukkede, siger Harald Børsting.

/ritzau/

Dagens Gossip