LO-outsideren Flemming Vinther holder fast i kampvalg

Onsdag meddelte HK Privat, at man også bakker op om Lizette Risgaard som ny formand for LO.

Dermed har den nuværende LO-næstformand føjet endnu et fagforbund til listen over sine støtter, der også omfatter Dansk Metal og 3F.

Det betyder samtidig, at chancerne for en sejr til modkandidaten Flemming Vinther skrumper ind. Men formanden for Hærens Konstabel- og Korporalforening giver ikke op af den grund.

- Jeg synes jo stadig, at jeg besidder de kvaliteter, som en ny LO-formand skal have.

- Som topforhandler i staten har jeg været i stand til at samle medlemmer på tværs af uddannelses- og lønniveauer. Og jeg synes, at jeg har været god til at kommunikere komplekse problemstillinger i skrevne og digitale medier, siger han.

Flemming Vinther holder derfor fast i, at de delegerede på LO-kongressen, der begynder 25. oktober, skal have mulighed for at vælge mellem flere kandidater.

- Jeg bliver i kampen, og så må vi lade de delegerede bestemme. Om de vil stemme med deres hovedbestyrelse eller gå en anden vej, det står dem jo frit for.

- Jeg synes også, at et kampvalg er sundt for en organisation, når det foregår på en ordentlig måde, og så længe alle bagefter bakker op om det valg, der er truffet, siger han.

Formandsvalgets outsider bakker ligesom sin modkandidat op om hovedbestyrelsens beslutning om at bruge de kommende to år på at undersøge fordele og ulemper ved en eventuel fusion med FTF.

Han erkender da også, at forskellene mellem de to kandidater kan være svær at få øje på.

- Det er jo ikke, fordi medlemmerne får ét LO, hvis de vælger mig, og et helt andet LO, hvis de vælger Lizette.

- Men der ligger nogle opgaver, der skal løses, og derfor skal de delegerede tage stilling til, hvem der er bedst til at løse dem, siger han.

Formandsvalget finder sted tirsdag 27. oktober på sidstedagen af kongressen, der foregår i Aalborg.

HK-formand Kim Simonsen var i en lang periode også kandidat til at afløse Harald Børsting som LO-formand, men trak sig i slutningen af september.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip