LO: Skattelettelser vil gå ud over velfærden

Hvis regeringen til efteråret gennemfører skattelettelser, vil det ifølge LO være helt ude af trit med befolkningens prioriteter.

Lempelser af skatten vil uundgåeligt ramme velfærden, og det er et flertal af vælgerne modstandere af, lyder det i en kommentar fra LO's formand, Lizette Risgaard.

- Det er jo besynderligt, at regeringen går ud og lover befolkningen skattelettelser, når den selv ved, at det offentlige har brug for flere ressourcer i de kommende år. Det hænger ikke sammen, hvis børn og ældre skal have adgang til den samme velfærd som nu, siger Lizette Risgaard.

Hun henviser til, at "regeringens egne tal" viser, at der vil mangle fire milliarder kroner i forhold til behovet i 2020.

Frem mod 2020 vil antallet af personer, der ikke er aktive på arbejdsmarkedet, stige. Der kommer flere børn under 15 år, men især vil antallet af ældre være højere end nu.

Netop de grupper er ifølge LO "dyrere" end andre på grund af daginstitutioner, uddannelse, pasning og pleje.

- At passe vores børn og gamle og at sørge for uddannelse til de unge er kernevelfærd. Det skal der være råd til, og så må skattelettelserne vente, siger Lizette Risgaard.

Og LO-formanden mener at have hovedparten af befolkningen bag sig i den vurdering.

En ny måling foretaget af Epinion for LO viser, at otte ud af ti danskere ikke ønsker nedskæringer i for eksempel børnepasning, uddannelse og ældrepleje, fremgår det af kommentaren.

- Regeringen er altså helt ude af trit med befolkningen, der ikke ønsker ringere velfærd. Så drop skattelettelserne og de medfølgende nedskæringer og ansæt i stedet tilstrækkeligt med folk, der kan inddrive de skatter, som folk skal betale ifølge loven. Det vil være en rigtig sund forretning for Danmark, siger Lizette Risgaard.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip