L.O.C fra drengerøv til dekadent gentleman

Når L.O.C. onsdag aften går på Bøgescenen på årets Smukfest, vil det højst sandsynligt være et broget publikum, der hopper med.

Selvom L.O.C. af mange kendes som en hårdtslående rapper, så spænder hans fanskare vidt. Fra mænd til kvinder i alle aldre.

Da Liam Nygaard O'Connor i 2001 sparkede scenetæppet ind til dansk musik med debutalbummet "Dominologi", handlede de velformulerede røverhistorier mest af alt om sprut, damer og byture med vennerne.

Samme tendens gjorde sig gældende på "Inkarneret", der kom to år senere, hvor gennembrudssinglen "Undskyld" sikkert fik hr. og fru Danmark til at kløjes i kaffen, da L.O.C. spørger en kvinde, om hun kan tilgive hans nedre del for utroskab.

Alt sammen leveret på et musikalsk baggrundstæppe, der var stærkt inspireret af den amerikanske West Coast-lyd.

På tredje plade, "Cassiopeia" fra 2005, sker der lige så stille noget med L.O.C., der kommer til at præge resten af hans karriere. På en del af pladen er kvinderne og klubbens overfladiskhed skiftet ud med en selvreflekterende side.

Det er en side af Liam O'Connor, der får fuldt spil på dobbeltalbummet "Melankolia/XXxCouture", hvor han gennemgår de syv dødssynder fra egen synsvinkel og fra populærkulturens.

Fra da af og til nu har L.O.C. stille og roligt skiftet ham. Han har ændret sig fra en Aarhus V-stodder til på det sidste nye album, "Grand Cru", at ligne og lyde som en sjette mand i den legendariske gruppe The Rat Pack.

- Folk på min egen alder har travlt med at være drengerøve i stedet for ansvarlige mænd. Skal vi absolut alle være på vej mod fyrrene og stadig ryge på klubben hver fredag?

- Kunne man ikke bare invitere på en ordentlig middag?, sagde L.O.C. til Gaffa i forbindelse med udgivelsen af "Grand Cru".

Det er onsdag, at de første store navne skyder Smukfest i gang. L.O.C. spiller klokken 21.45 onsdag aften på Bøgescenen, der er den største af scenerne på Danmarks smukkeste festival i Skanderborg.

/ritzau/

Dagens Gossip