Lockout: Jeg mister lysten til at være lærer

Om fire uger bliver nøglen drejet om på landets 1.300 folkeskoler, med mindre det lykkes for Kommunernes Landsforening (KL) og Lærernes Centralorganisation at blive enige.

Sammenbruddet i overenskomstforhandlingerne fik i dag KL til at varsle lockout af lærerne fra 1. april. Fra den dag bliver lærernes lønudbetalinger stoppet, ligesom de ikke må komme på deres arbejdsplads.

Line Baadsgaard fra Bryrup Skole i Silkeborg Kommune er en af de 52.000 lærere, der må håbe på, at Forligsinstitutionen formår at mægle mellem parterne.

-Jeg bliver om fire uger tvunget væk fra min arbejdsplads og fra den undervisning, som jeg er allerbedst til at lave. Og det er, sådan som jeg hører det, fordi KL ikke længere tror på, at jeg med mine arbejdstider gør et godt stykke arbejde. Det gør mig smaddervred og skuffet, siger hun til Newspaq.

Kommunernes Landsforening ønsker, at lærernes arbejdstider skal aftales lokalt, hvilket er ensbetydende med, at de skal undervise mere og forberede sig mindre.

Lærenes Centralorganisation har derimod ønsket at udskyde den del af overnskomstforhandlingerne til efter forhandlingerne af regeringens udspil til en folkeskolereform i maj.

På Bryrup Skoles lærerværelse er der en udbredt frustration over, at arbejdsgiverne og dele af offentligheden har fået et negativt syn på lærernes indsats, fortæller Line Baadsgaard, der underviser børn og unge fra 7. til 9. klasse.

- Der ikke ret mange mennesker der ved, hvad en lærers arbejdsdag indeholder. Og jeg kan blive vred over det omdømme, vi har i offentligheden. Vi hører, at vi er dovne, ugidelige og har lange ferier. Og mest af alt er jeg ked af, at den holdning bliver frembragt af min egen arbejdsgiver. Så mister jeg lysten til at være lærer, siger hun.

Line Baadsgaard oplever, at forældrene bakker lærerne op og roser lærerne for deres arbejde. Men den historie hører hun aldrig i medierne.

- Vi er nået dertil, at nok er nok. Det handler meget om, at der ikke er nogen, der tror på i fuld offentlighed, at vi gør vores arbejde ordentligt. Men det gør de enkelte forældre. For når man spørger dem, så får vi megen ros for den undervisning og kontakt, vi har til dem og deres børn, siger hun.

Lockouten træder i kraft 1. april. Forligsinstitutionen kan forsøge at mægle mellem parterne og udskyde lockouten i to gange 14 dage. Muligheden for udsættelse er senest udløbet 4. maj.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip