Lockout nærmer sig efter forhandlingssammenbrud

Forhandlingssammenbruddet, der endnu ikke er konstateret af forligsmand Mette Christensen, betyder, at KLs varslede lockout vil træde i kraft fra 1. april, hvis ikke parterne genoptager forhandlingerne og bliver enige om en aftale inden da.

Kort efter sammenbruddet var der dog ikke meget optimisme at spore fra formand for Lærernes Centralorganisation Anders Bondo Christensen.

»Jeg er nødt til at sige, at jeg ikke er særlig fortrøstningsfuld, for ligegyldigt hvad vi kommer med, bliver der sagt nej. Jeg frygter desværre en lockout,« siger Anders Bondo Christensen til Berlingske Nyhedsbureau.

Han påpeger dog, at han er villig til at genoptage forhandlingerne.

»Vi er stadig parate, og jeg håber, der er en mulighed stadigvæk. Hvis jeg kommer på nye, kreative idéer, vil jeg ringe til KL med det samme, og jeg håber, de vil gøre det samme. Jeg er klar til at forhandle hele påsken,« fortæller lærerformanden.

Samme melding kommer fra KL, selvom chefforhandler Michael Ziegler kalder fredagens forhandlinger for »den mest absurde forestilling«, han har været med til.

»Vi er parate til at forhandle videre, hvis Lærernes Centralorganisation spiller seriøse forslag på banen - og vel at mærke spiller forslagene ud over for os forhandlere,« udtaler Michael Ziegler, som tilføjer, at han er ked af sammenbruddet:

»Vi ville naturligvis helst have haft en aftale. Vi havde kortvarigt genfundet optimismen, da vi startede på dagens forhandlinger, fordi vi kunne læse i medierne, at Anders Bondo Christensen havde noget nyt med til os. Men det havde han ikke ved forhandlingsbordet.«

Hvis en lockout træder i kraft fra 1. april, betyder det, at omkring 50.000 lærere ikke må møde op på arbejde efter påskeferien. Forligsmand Mette Christensen har dog mulighed for at udskyde lockouten til 4. maj.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip