Lockoutede lærere roser KLs chefforhandler

»Det gik fantastisk. Jeg er positivt overrasket. Michael Ziegler er en yderst behagelig mand at sidde til møde med. Han har givet et meget positivt indtryk, og jeg har en klar fornemmelse af, at han tog os seriøst og lyttede,« siger Pia Dahlmann, der er lærer på Tove Ditlevsens Skole i København.

René Aistrup, som er lærer på Skolen ved Sundet i København, bakker op:

»Mine forventninger inden mødet var, at Michael Ziegler ville lytte til os, og det levede han så absolut op til«.

De to lærere brugte mødet til at fortælle om deres bekymringer og frustrationer i forhold til den model, Kommunernes Landsforening (KL) har lagt frem.

»Det var naturligvis ikke en forhandlingssituation, men vi ville gerne overdrage vores bekymringer, og vi er helt klart af den oplevelse, at han var meget lyttende og imødekommende. Når alt det her (konflikten, red.) er landet, formentlig med et regeringsindgreb, er der i hvert fald grundlag for en god dialog, uagtet at vi ikke er fuldstændig enig med ham om alle punkter,« siger René Aistrup.

Michael Ziegler er også tilfreds med mødet.

»Vi havde en god dialog omkring deres hverdag og deres bekymringer ved en ny arbejdstidsaftale,« siger han og fortæller, at der ikke kom noget faktuelt på bordet, som han ikke vidste i forvejen:

»Men det er altid rart at få situationen udlagt med folks eget perspektiv. Det er altid godt at bruge tid på at prøve at forstå de bekymringer, som folk kan have ved de ting, man gerne vil indføre,« siger Michael Ziegler.

Dagens Gossip