Lockouten går ud over sommerferien

Lockouten er gået ind i fjerde uge. Og mange forældre bruger nu så mange feriedage på at være sammen med deres lockout-ramte børn, at det tilsyneladende går ud over familiernes sommerferieplaner.

Landets to største rejseselskaber, Spies og Star Tours oplever i øjeblikket, at der bliver booket færre ferier. Hos Spies har man i lockoutperioden oplevet en nedgang i antallet af bookinger på 10 procent i forhold til normalt, siger direktør Jan Vendelboe.

»Det er ikke sådan, at det er gået i stå, Men vi kan mærke, at der er en tendens til, at der bliver booket færre rejser. Det er en forsigtig trend, som vi har kunne mærke siden påsken, og vi kan ikke rigtig pege på andre årsager end lockouten,« siger han til Berlingske Business. 

Rejsesalg 18 procent ned hos Star Tours

Hos Star Tours er statistikkerne for de seneste ugers rejsesalg netop her til formiddag landet hos salgsdirektør, Stig Elling. Også her er tendensen, at salget er gået tilbage på det seneste.

»Vi må være ærlige og sige, at når man sammenligner salget af rejser i højsæsonmånederne juni, juli og august, så kan vi se, at i løbet af de sidste otte dage er salget gået tilbage med 18 procent i forhold til samme periode sidste år, « siger han og fortsætter:

»Det kan også have noget at gøre med, at det har været godt vejr de seneste dage, men der er ingen tvivl om, at lockouten har en effekt. Folk spekulerer i, om de har råd og feriedage nok. Og det er det, vi mærker i øjeblikket,« siger Stig Elling, der tilføjer, at der ikke er nogen negativ effekt på salget af vinterrejser. 

Folk vil have lockout-tilbud

Hos landets tredjestørste rejseselskab, Bravo Tours kan informationschef Bent Bernardi Sørensen dog ikke umiddelbart nikke genkendende til sine rejsekollegers oplevelser.

Han ser til gengæld en anden lockout-effekt, at forældre forsøger at få det bedste ud af situationen ved at tage på ferie her og nu.

»Vi oplever, at de ringer for at høre, om vi har nogle lockout-tilbud,« siger han til Berlingske Business.

Der er dog ifølge informationschefen stort set ikke nogen billige rejser at få i øjeblikket. April måned er nemlig traditionelt en travl uge for rejseselskaberne, fordi mange skal have brugt deres sidste restferie inden første maj.

»Der er så godt som udsolgt i forvejen. I mange tilfælde kan vi alligevel godt hjælpe, men der er ikke noget, der kommer til at hedde lockout-tilbud, « siger Bent Bernardi Sørensen.

Ingen af de tre rejseselskaber oplever flere aflysninger end normalt i øjeblikket. Man kan som udgangspunkt heller ikke få erstatning, hvis man bliver nødt til at aflyses sin rejse, fordi man har brugt ferien på at passe børn under lockouten.

Dagens Gossip