Løbehjul med motor kunne køre 56 km/t. - bremserne virkede ikke

Anholelsen skete i forbindelse med politiet omfattende færdselskontrol på Bormnholm i uge 37.

Det drejer sig om en mand på 24 år, der blev stoppet på et motordrevet løbehjul. I følge Bornholms Politi foregik kørslen uden større opmærksomhed på den øvrige færdsel.

Han kørte hensynløst på løbehjulet blandt cyklende og gående trafikanter, og føreren blev standset umiddelbart efter.

Det viste sig, at løbehjulet havde en max. hastighed på ca. 56 km/t. og at bremserne var uden større virkning.

Føreren var i forvejen frakendt førerretten, og da løbehjulet ikke vil kunne godkendes til kørsel på offentlig vej, er løbehjulet taget i bevaring med henblik på konfiskation, oplyser Bornholms Politi.

Færdselskontrollerne på Bormnholm i uge 37 førte i øvrigt til 27 sager mod bilister uden sikkerhedsselen spændt, ni talte i mobiltelefon under kørslen, mens seks bilister blev sigtet for andre overtrædelser.

Her er reglerne for løbehjul med motor:

Er et løbehjul med motor lovligt?

Nej - et løbehjul med motor anses som knallert (evt. motorcykel) ifølge Færdselsloven. Det skal derfor opfylde bestemmelserne om indretning og udstyr for knallerter (motorcykler). Dette gælder, uanset om løbehjulet har en forbrændingsmotor eller en elektrisk motor.

Det er Trafikstyrelsens opfattelse, at disse motoriserede ”løbehjul” ikke kan opfylde eller bringes til at opfylde bestemmelserne til knallert (motorcykel), og derfor er de ulovlige.

Løbehjul, der er forsynet med en motor, må derfor ikke benyttes på områder, der er omfattet af færdselsloven, dvs. vej, cykelsti, fortov mv.

Kilde: Trafikstyrelsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip