Løchte misser matchbold mod Sverige

Davis Cup-kampen mellem Sverige og Danmark skal afgøres i femte kamp. Danmark og Sverige spiller i Helsingborg om at forblive i den næstbedste række i Davis Cup-sammenhæng.

Sidste års Wimbledon-mester i herredouble, Frederik Løchte Nielsen, kunne have afgjort kampen til dansk fordel søndag eftermiddag, men Løchte tabte en maratonkamp i fem sæt mod svenskernes formodet bedste singlespiller Markus Eriksson.

Svenskeren vandt med 6-3, 3-6, 6-7, 6-4 og 9-7 i en tenniskamp, som varede fire timer og 10 minutter.

Kampen bød til tider på fint spil, særligt i det hårde og lange femte sæt.

Markus Eriksson brød Frederik Løchte i femte sæts første serveparti, og han var kun en enkelt bold fra at bringe sig foran med 3-0, da han førte 40-15 i Løchtes andet serveparti. Men danskeren kæmpede sig flot op og tog partiet.

Løchte kom bagud 1-4, og kom tilbage på 3-4 efter at have kæmpet hårdt i eget serveparti. Danskeren var i vanskeligheder flere gange, men skal roses for konstant at fighte, og hænge i, når det så ud som om, at svenskeren var sikker.

I seks tidligere forsøg har Danmark aldrig tidligere vundet over Sverige i Davis Cup. Det seneste opgør var i 1995, hvor Danmarks Kenneth Carlsen og Frederik Fetterlein tabte med 2-3 efter at have besejret Jonas Björkman og Stefan Edberg i de første singlekampe.

Nu skal Martin Pedersen, verdens nummer 1006 ud i en afgørende kamp mod den kun 17-årige Elias Ymer, som er 205 pladser bedre end danskeren på verdensranglisten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip