Løchte skimter finale efter sejr mod verdens nummer et

Den danske tennisspiller Frederik Løchte Nielsen er blot en sejr fra en ATP-finale i doubleturneringen i hollandske 's-Hertogenbosch.

Sammen med makkeren Gilles Müller fra Luxembourg skal han fredag spille semifinale i græsturneringen mod briten Dominic Inglot og sydafrikaneren Raven Klaasen, der er tredjeseedet i turneringen.

Nielsen og Müller er useedet, men torsdag understregede de, at de kan slå et stærkt seedet par, da de gjorde det af med topseedede Nicolas Mahut (Frankrig) og Rohan Bopanna (Indien).

Det skete med en sejr på 6-3, 7-5.

Mahut, der er kendt som lidt af en superserver, er netop rykket op som nummer et på verdensranglisten efter en række flotte resultater sammen med en anden makker, franske Pierre-Hugues Herbert.

Bopanna er dog også kendt som en dygtig doublespiller, han ligger aktuelt nummer ti på verdensranglisten.

Løchte er placeret som nummer 80 på doubleranglisten. Han stillede op sammen med netop Gilles Müller ved den seneste grand slam-turnering, French Open.

Da blev de elimineret i første runde, men med tanke på det seneste resultat i 's-Hertogenbosch kunne man godt forestille sig, at konstellationen vil forsøge at komme med i Wimbledon, der begynder 27. juni.

/ritzau/

Dagens Gossip