Løchte vandt tennisgyser i London

Frederik Løchte Nielsen og Jonathan Marray lagde ud med en sejr i den første kamp ved ATP-sæsonfinalen i London.

Duoen slog Mahesh Bhupathi og Rohan Bopanna 6-4, 6-7, 12-10 efter en dramatisk matchtiebreak, der endte i Wimbledon-vindernes favør, efter at inderne havde haft matchbold undervejs.

Løchte og hans engelske makker fik en god start på kampen, da de vandt første sæt takket være et servegennembrud ved stillingen 5-4.

Inden da havde det været småt med breakmuligheder i kampen. Kun inderne havde én gang formået at tilspille sig en mulighed for et servegennembrud, som dog blev misbrugt.

Billedet gentog sig i andet sæt, hvor første breakchance ikke opstod før stillingen 5-5.

Marray og Løchte Nielsen afværgede dog og tilspillede sig senere en matchbold i indernes sidste serveparti.

Jonathan Marrays returnering endte dog i nettet, og så måtte der tiebreak til. Her vandt Bhupathi og Bopanna de fire første bolde, og så kunne de ikke længere hentes.

I den afsluttende matchtiebreak kom Wimbledon-vinderne hurtigt bagud 1-5.

Takket være en fremragende returnering af Frederik Løchte kom de dog tilbage i kampen. En indisk dobbeltfejl på et kritisk tidspunkt gav matchbold til den dansk/britiske konstellation, og den udnyttede Frederik Løchte Nielsen med en god, hård serv.

Det var ellers et erfarent indisk par, som den dansk/britiske konstellation var oppe imod. 38-årige Bhupathi er tidligere verdensetter og har fire grand slam-titler og 51 ATP-titler i herredouble under bæltet.

Han er godt nok først begyndt at spille sammen med den seks år yngre Bopanna i år, men landsmanden havde inden samarbejdet nået fine resultater med andre makkere.

Det er indtil nu blevet til syv ATP-titler og en andenplads ved US Open i 2010 med pakistaneren Aisam-Ul-Haq Qureshi.

Jonathan Marray og Frederik Løchte Nielsen har med sejren over inderne taget første skridt mod semifinalerne ved turneringen i London.

De møder senere Max Mirnyi/Daniel Nestor fra henholdsvis Hviderusland og Canada og det sidste par i gruppen, Robert Lindstedt/Horia Tecau fra henholdsvis Sverige og Rumænien.

Mirnyi og Nestor vandt det indbyrdes opgør mellem disse to par med 2-1 efter matchtiebreak.

 

Dagens Gossip