Løhde vil drøfte Livsliniens fremtid med andre partier

Der har været kritiske røster fremme, efter at regeringen i finanslovsforslaget har lagt op til at fjerne en bevilling på knap fire millioner kroner fra 2016-2018 til selvmordslinjen Livslinien.

De manglende penge vil betyde, at Livsliniens telefoner skal holde lukket om natten.

I en skriftelig kommentar til Ritzau siger sundhedsminister Sophie Løhde (V) følgende om kritikken:

- Jeg har noteret mig, at flere af Folketingets partier er indstillet på at bevilge flere penge, ud over de seks millioner kroner vi i regeringen har sat af i vores finanslovsforslag, til Livslinien.

- Og jeg finder det helt naturligt, at vi tager sagen op i satspuljekredsen, ligesom vi aftalte sidste år, da vi blev enige om at sætte penge af til en ekstern evaluering af Livsliniens foreløbige erfaringer med natåbning.

I satspuljen sidder partierne Socialdemokraterne, De Radikale, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Liberal Alliance og De Konservative.

På Twitter skriver Løhde desuden følgende: "Er der penge til Livslinien: Ja. Ska der fortsat være natåbent: Ja. Hvis sats-partier er enige, så blir det let at lave aftale herom".

Blå bloks største parti, Dansk Folkeparti, har meldt ud, at man vil kæmpe for de nødvendige penge til Livslinien.

- Det er en dårlig idé. Jeg besøgte Livslinien den anden dag og kunne høre, hvordan telefonerne ringede hele tiden, selvom der var tre-fire medarbejdere, som sad og tog telefonerne.

- Kan vi forhindre folk i at begå selvmord ved at have en telefon åben om natten, hvor mange sårbare sjæle vil prøve at begå selvmord, så er det pengene værd, siger DF's sundhedsordfører, Liselott Blixt.

- I en stor finanslov er det ikke alverdens penge, at Livslinien har brug for. Jeg vil kæmpe for, at vi får de nødvendige penge.

- Det står rimelig højt på vores liste, når vi skal forhandle. Jeg håber, at andre partier, bakker op, siger hun.

/ritzau/

Dagens Gossip