Løkke åbner kvindetopmøde: Ligestilling skaber velstand

Skrevet af admin

16/05/2016

Mest læste i dag

Kvinders rettigheder skal højere op på dagsorden, og verden skal op i gear, når det handler om at sikre lige rettigheder for mænd og kvinder.

Sådan var budskabet fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som var med til at åbne en international konference om kvinders rettigheder, som de næste dage finder sted i København.

- Nogle siger, at vækst og fremgang er den bedste måde at sikre lige muligheder for mænd og kvinder. Jeg tror, det er den anden vej rundt. Jeg tror, at lige muligheder mellem kønnene skaber en vej mod vækst og velstand, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Før statsministeren gik på talerstolen, havde publikum fornøjelsen af blandt andre kronprinsesse Mary, som havde budskabet om, at det ikke handler om kvinders rettigheder, men menneskelighed.

- En konference med mission om at ændre spillereglerne for piger og kvinder, som i virkeligheden er en fordel for os alle, siger hun.

Over 5500 kvinder og mænd fra 168 lande er samlet i København til den internationale konference om kvinders rettigheder, sundhed og vilkår.

Organisationen Women Deliver er arrangør, og konferencen er den største af sin slags de seneste ti år.

Politikere, topembedsmænd, forskere og aktivister skal inspirere hinanden til konkrete løsninger. Fra Danmark deltager blandt andre statsministeren, kronprinsesse Mary og flere ministre.

Women Deliver peger på en række områder, hvor kvinder og mænd ikke er ligestillet, og hvor kvinder er underrepræsenterede. Eksempelvis er to ud af tre voksne analfabeter kvinder.

Hver femte af verdens parlamentsmedlemmer er en kvinde, mens en ud af 12 ledere er en kvinde.

/ritzau/