Løkke advarer EU mod at være nedladende over for briterne

Storbritannien og EU står over for en vanskelig skilsmisse. Derfor er det med statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) ord ekstremt vigtigt, at de forskellige repræsentanter for EU opfører sig ordentligt.

På et møde i Folketingets Europaudvalg blev Løkke torsdag eftermiddag bedt om at forholde sig til historien om, at EU skulle være i færd med at udfase engelsk som et af de primære arbejdssprog i unionen.

- Det har ikke været diskuteret (på EU-topmødet, red.) - ud over at jeg har selv nævnt det som et eksempel på, hvordan jeg virkelig synes, at de forskellige institutioner i EU, inklusiv kommissionen og parlamentet, skal passe på ikke at komme til at agere hamrende uhensigtsmæssigt i den fase, vi er i nu, siger Løkke.

Selv om der i EU er 24 officielle sprog, er det kun engelsk, tysk og fransk, som bliver betragtet som arbejdssprog. Fremover vil fransk og tysk få overtaget, kunne flere medier mandag berette om.

Siden er der blevet sået tvivl om, hvorvidt det er en officiel beslutning.

- Jeg kan ikke helt gennemskue, hvor meget realitet, der var i det, medierne skrev - og hvor meget, der var en fjer, der blev til syv høns. Men jeg kunne se, at der var en livlig debat, siger Løkke.

- Jeg har påtalt det, fordi jeg virkelig tror, at det er vigtigt, at de personer, der repræsenterer de forskellige europæiske institutioner, i den her fase ikke optræder overlegent, arrogant og nedladende.

Derudover frygter Løkke ikke, at det engelske sprog forlader unionen med briterne:

- Man taler også engelsk i Irland og på Malta. Allerede af den grund er engelsk jo et arbejdssprog og et officielt EU-sprog. Jeg forventer ikke, at de forlader EU-samarbejdet, men selv hvis det skulle ske, så tror jeg, at engelsk er kommet for at blive.

Ifølge unavngivne embedsmænd, som Wall Street Journal har talt med, vil EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, også fortsat tale engelsk i de situationer, hvor det vil være det mest passende sprog at bruge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip