Løkke: Afgørende at få langt flere flygtninge i job

Det er helt centralt i trepartsforhandlingerne at fokusere på, hvordan flygtninge kan komme ud på arbejdsmarkedet.

Det fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøde i Statsministeriet efter et sættemøde med arbejdsmarkedets parter.

- Integrationen er indtil videre slået fejl. Derfor er det bydende nødvendigt, at vi finder nogle fremadrettede løsninger, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Alle, der kan, skal forsørge sig selv. Hvis hver anden flygtning kommer i arbejde - og det er ikke prangende - ville vi spare 2,5 milliarder, siger han.

Forud for trepartsforhandlingerne har regeringen erklæret, at det er målet, at hver anden flygtning skal i arbejde. Mødet torsdag eftermiddag er det første i trepartsforhandlingerne.

- Ikke bare mødte alle frem, men alle mødte også frem med et åbent sind. Derfor håber jeg, at mødet i dag bliver det første i en lang række, siger Lars Løkke Rasmussen efter mødet med arbejdsgivernes og fagbevægelsen repræsentanter.

KL's næstformand, Jacob Bundsgaard (S), der er borgmester i Aarhus, siger på pressemødet, at han er enig i, at der er brug for at finde løsninger på integrationen.

Men han er i tvivl, om de tiltag, der er lagt op til, er tilstrækkelige.

- Vi står over for så stor en udfordring, at vi ikke kan bruge de eksisterende løsninger. Man er nødt til at tænke nyt og måske skabe et brud, siger han.

- Den bekymring, vi kan have, er, om vi lægger ambitionsniveauet højt nok, når det handler om at få flygtninge i job.

Blandt de konkrete forslag, regeringen har lagt frem, er et kortere integrationsprogram. I dag er det tre år, men det skal kortes ned til ét år, har regeringen foreslået.

Samtidig stiller statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) både kommuner og virksomheder kontante belønninger i udsigt, hvis de får flygtninge i arbejde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip