Løkke: Aftale om ejendomsvurderinger er rystende ringe

Regeringens nye lovforslag for de mange fejlagtige ejendomsvurderinger kommer til at koste boligejerne mange penge i ekstra skat, mener Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Samtidig kritiserer han regeringen for at lancere forslaget, mens den kommunale og regionale valgkamp kulminerer.

Det er "rystende at regeringen og Enhedslisten i ly af kommunalvalget har lavet en ringe, ringe, ringe aftale om ejendomsbeskatningen", skriver Lars Løkke Rasmussen på Facebook.

- Alt for mange boligejere skal nu betale alt for meget i skat i alt for lang tid, fortsætter han.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) præsenterede forslaget mandag aften, og regeringen kan regne med at få støtte fra Enhedslisten.

- Nu skal vi se det endelige forslag, men jeg tror, det er bedre end det, som VK er kommet frem med i forhold til at sætte skatterne ned. Vi kigger på det, men jeg tror, at vi kan støtte det, sagde Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen.

Lovforslaget indebærer blandt andet, at nogle vurderingerne kan blive sat ned med op til fem procent.

I sidste uge forlod V, DF og De Konservative forhandlingerne med skatteministeren, efter at han havde afvist de borgerlige partiers krav om at trække 10 procent fra vurderingerne for at reducere risikoen for, at boligejerne betaler for meget i skat.

Brian Mikkelsen, skatteordfører for De Konservative, mener, at mandagens forslag ikke batter noget.

- De fem procent, som regeringen lægger op til at sænke ejendomsvurderingen med, hjælper kun meget få husejere. Langt hovedparten vil stadig blive langsomt flået af den stigende grundskyld, sagde Brian Mikkelsen mandag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip