Løkke afviser blåt angreb på Venstres politik

»Jeg anerkender, at alle kan have et behov for at profilere sig, og det er fint nok, men jeg er mere optaget af, hvad jeg selv mener, og hvad jeg selv står for end at være i sådan en dialog med andre på den måde,« siger Lars Løkke Rasmussen i kølvandet på sin tale på Folkemødet på Bornholm.

Spørgsmål: Anders Samuelsen siger blandt andet, at Venstre ikke fremlægger noget konkret, fordi man er lidt bange, og fordi det går meget godt lige nu. Hvad siger du til det?

»Jeg synes, jeg står og siger en masse, men jeg har egentlig ikke nogen kommentar til det,« siger partiformanden.

Angrebet fra Samuelsen kom lørdag i Berlingske. Her pegede Liberal Alliances formand på, at Venstre netop holder igen med konkrete politiske udspil af frygt for at komme ud af kurs på vejen mod Statsministeriet.

Men konsekvenserne er af Venstres mådehold på den politiske scene rammer demokratiet, understreger Samuelsen.

»Konsekvensen af, at man udelukkende tænker strategisk, og udelukkende er gået på jagt efter ministerposterne, er, at man smadrer demokratiet. Man smadrer demokratiet, når man sætter ønsket om magtsymboler højere end landets ve og vel, og når man undertrykker ønsket om at gøre det rigtige. Det synes jeg er en enormt høj pris at betale. Det er simpelthen moralsk forkasteligt,« siger han til Berlingske.

»Lige nu kunne de være med til at presse regeringen til at tage nogle helt grundlæggende debatter, men de lader være på grund af deres ekstreme vælgerangst. Det er en undladelsessynd af de helt, helt store. Det er bare en falliterklæring,« fortsætter Samuelsen.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF),mener, at Anders Samuelsen er med til at skabe splid i blå blok, og han advarer mod, at skænderiet hos de borgerlige i sidste ende er til fordel for den siddende regering og statsminister Helle Thorning Schmidt (S).

»Det her skal ses som et udtryk for en krig mellem de Konservative og Liberal Alliance om, hvem der på sigt overlever. At Samuelsen er ængstelig, fordi de Konservative under skoleforhandlingerne har fået meget omtale. Den kamp er der desværre kun én vinder af, og det er den siddende statsminister. Det her - at der kommer et godt, gedigent skænderi i den borgerlige lejr - er i virkeligheden Helle Thorning Schmidt største chance, og det er det, Anders Samuelsen nu medvirker til. Han skaber unødvendig splid,« siger han til Berlingske.

»Den her kritik går langt videre end det rimelige, hvis man stadig støtter Lars Løkke Rasmussen som statsminister. Det får karakter af at være et personangreb,« lyder det fra DF-formanden.

Dagens Gossip