Løkke afviser at udtale sig om Kristian Jensens formandsambition

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har ingen kommentarer til udenrigsminister Kristian Jensens (V) udmelding om, at han er klar til kampvalg for at afløse Løkke som Venstres formand, når statsministeren en dag skal afløses.

Udenrigsministeren, der samtidig er Venstres næstformand, er i søndagens udgave af Jyllands-Posten citeret for at sige, at han er klar til "at træde op på den øverste skammel".

Ritzau har mandag spurgt Løkke om, hvad han synes om den udmelding fra Kristian Jensen. Men statsministeren har ikke ønsket at svare på spørgsmålet.

Statsministeren deltog mandag i en høring på Christiansborg om regeringens syn på veteranpolitikken.

Efterfølgende svarede Løkke på spørgsmål om det emne, som regeringen vil give et såkaldt serviceeftersyn.

Men da spørgsmålet om Kristian Jensens formandsudmelding kom, vendte statsministeren hurtigt rundt på fødderne og gik sin vej.

Ifølge reglerne for pressen på Christiansborg er det lig med, at politikeren ikke vil udtale sig, og det skal pressen respektere.

Netop Løkke og Kristian Jensen var i 2014 tæt på at ryge ud i et kampvalg om formandsposten i Venstre. Løkke var dengang forfulgt af uheldige personsager - blandt andet om tøjregninger på partiets regning.

Det endte dog med, at Kristian Jensen afstod fra kampvalget, fordi det potentielt kunne påbegynde en heftig fløjkamp internt i Venstre.

Men med sine udtalelser til Jyllands-Posten har Kristian Jensen nu klart understreget, at han vil være Venstres næste formand, og at partifæller med samme ambitioner skal være klar til kampvalg mod den nuværende udenrigsminister.

- Hvis man ikke kan lide kampvalg, skal man holde sig ude af politik. Sådan er det bare, sagde Kristian Jensen blandt andet til Jyllands-Posten.

Normalt afviser toppolitikere at svare på spørgsmål om, hvad der skal ske efter den nuværende partiformand.

Politisk kommentator Hans Engell udtalte søndag til Ritzau, at Kristian Jensen siger, som han siger, så han ikke kommer til at ligne en tøsedreng igen.

- Kristian Jensen vil vise, at han ikke ryster på hænderne. Han vil vise, at han har viljen til magt, når det gælder.

- Kristian Jensen vil allerede nu sende et signal om, at han ikke vil lade sig kyse igen, sagde Engell med henvisning til magtkampen mellem Løkke og Kristian Jensen tilbage i 2014.

/ritzau/

Dagens Gossip