Løkke anklages for at svigte tilsynspligt med ministre

Oppositionen kalder statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i samråd, efter at Berlingske onsdag skriver, at regeringstoppen har tilbageholdt advarsler om, at landbrugspakken kunne komme i problemer med EU.

Miljø- og fødevareordfører fra Socialdemokraterne Simon Kollerup mener, at statsministeren har svigtet sin tilsynspligt med sine ministre.

- Det nye, der er kommet frem, er, at statsministeren har været grundigt informeret om de problemer, der har været med landbrugspakken. I Danmark er det sådan, at en statsminister har pligt til at føre tilsyn med sine ministre.

- Statsministeren har tydeligt været bevidst om problemerne med landbrugspakken, men han har ikke forhindret Eva Kjer Hansen (V) i at vildlede, siger han.

Statsministerens departementschef deltog på det møde, hvor advarslerne fra embedsmændene blev forelagt en række ministre, herunder finansministeren og den daværende miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen.

Lars Løkke Rasmussen var ikke selv til stede.

Spørgsmål: Ministerens departementschef var til stede ved mødet, og Lars Løkke har ikke givet udtryk for, at han synes, der er foregået nogen vildledning. Har han ikke opfyldt sin tilsynspligt, og så er I to bare uenige, om hvorvidt man kan bruge de tal?

- Statsministeren har foregivet, at der ikke har været nogle problemer, men han har været meget bevidst om størrelsen og alvoren af de her problemer, siger Simon Kollerup.

Også Enhedslistens miljøordfører, Maria Reumert Gjerding, mener, at statsministeren har svigtet.

- Det er rystende, at regeringstoppen har været med til at føre Folketinget bag lyset, og at regeringen præsenterer sine forhandlingspartnere og resten af Folketinget for notater, hvor alvorlige advarsler fra embedsværket er fjernet, siger hun.

Miljøordfører Ida Auken (R) mener også, at sagen om landbrugspakken nu er nået op på statsministerens bord.

- Der er ikke længere nogen mulighed for ham at krybe udenom denne sag.

- Nu må han stå til ansvar for at have sat vores miljø, vores skatteborgeres kroner og i sidste ende landmændenes sikkerhed over styr på den måde, han har gjort, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip