Løkke besøger Europol

I starten af november var direktøren for Europol-samarbejdet, Robert Wainwright, på besøg i Danmark.

På onsdag er rollerne byttet om, når Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), tager til Haag, hvor Europols hovedkvarter er.

Ud over besøget i Europols hovedkvarter vil statsministeren også diskutere aktuelle europapolitiske spørgsmål med Hollands premierminister Mark Rutte i lyset af landets kommende EU-formandskab, skriver Statsministeriet.

Under besøget i Europols hovedkvarter vil statsministeren have lejlighed til at orientere sig om Europols arbejde og mødes med Europols danske forbindelsesofficerer.

Inden længe skal danskerne stemme om landets deltagelse i det internationale politisamarbejde Europol. Det sker den 3. december, hvor Danmark stemmer om, hvorvidt vi skal omdanne EU-retsforbeholdet til en tilvalgsordning.

Ja-partierne dækker over Venstre, Socialdemokraterne, Konservative, SF, Radikale og Alternativet. På nej-siden finder man altså Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

Og Europol er en vigtig del af ja-partiernes kampagne. De slår nemlig på tromme for, at et nej den 3. december betyder, at det vil tage flere år, før en parallelaftale om Danmarks tilknytning til Europol kan være på plads.

Morten Messerschmidt, medlem af Europaparlamentet for Dansk Folkeparti, mener, at Danmark hurtigt kan få en parallelaftale på plads.

- Når tidligere parallelaftaler har taget tid at forhandle på plads, skyldes det, at man der er kommet fra ingenting og har ønsket optagelse i et direktiv, har han tidligere udtrykt i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- I dette tilfælde er der tale om, at Danmark allerede er medlem af Europol og blot vil fastholde status quo. Det tager derfor ikke lang tid at undersøge, hvordan dansk medlemskab af Europol vil fungere, eftersom det allerede er en realitet, skrev han videre.

/ritzau/

Dagens Gossip