Løkke bruger folketingsfridag hos Europol

Folketinget har skruet ned for mødeaktiviteterne frem til folkeafstemningen 3. december, og det benytter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til tirsdag at besøge Europols hovedkvarter i den hollandske by Haag.

Dermed viser statsministeren sig i kommandocentralen for det europæiske politisamarbejde, som omtales flittigt i forbindelse med folkeafstemningen.

- Jeg er sikker på, at det bliver inspirerende helt konkret at opleve, hvordan Europol bekæmper grænseoverskridende kriminalitet, og møde de medarbejdere, der dagligt arbejder for at gøre vores samfund mere trygt, skriver statsministeren i en mail til Ritzau.

- Jeg vil også bruge besøget til at spørge ind til Europols nye terrorbekæmpelsescenter, der oprettes til nytår. Desværre har vi med gruopvækkende tydelighed oplevet, hvor vigtigt det er, at vi i alle sammenhænge styrker kampen mod terrorisme, tilføjer han.

Regeringen har sammen med Socialdemokraterne, Alternativet, De Radikale, SF og De Konservative anbefalet et ja ved afstemningen, og et af kardinalpunkterne fra partierne er i den forbindelse, at et nej risikerer at sende Danmark ud af Europol.

Modsat har nej-partierne gjort sig til talsmænd for, at Danmark i stedet bør anmode om en parallelaftale om deltagelse i Europol.

De seneste meningsmålinger viser tæt løb mellem ja- og nejsigerne, mens mere end hver tredje vælger fortsat er i tvivl.

Lars Løkke Rasmussen brugte også sin mandag på at advokere for et ja. Det skete ved en "arbejdsfrokost" med blandt andet LO, DI og Børns Vilkår.

Besøget i Haag omfatter også en snak med den hollandske premierminister, Mark Rutte, i anledning af, at Holland overtager EU-formandskabet fra nytår.

- Der er mange store udfordringer, der kræver klare europæiske svar i disse måneder, ikke mindst kampen mod terror og håndteringen af flygtninge- og migrationskrisen, erklærer statsministeren.

/ritzau/

Dagens Gossip