Løkke bryder tavsheden: Indkalder til pressemøde 13.30

Skrevet af admin

24/02/2016

Dagens topnyheder

Må Eva Kjer Hansen (V) forlade posten som miljø- og fødevareminister? Vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udskrive valg?

Der vil være masser af spørgsmål, når statsminister Lars Løkke Rasmussen onsdag holder pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet.

Efter 17 timers tavshed har statsministeren onsdag indkaldt til pressemøde klokken 13.30. Offentligheden har ikke hørt fra ham, siden han tirsdag aften oplyste på diverse sociale medier, at han indkaldte blå blok til møde.

- Har indkaldt lederne af de blå partier til møde i aften klokken 21. Så må vi se, om regeringen fortsat har flertal til at være regering ...

Anledningen var, at støttepartiet De Konservative med partiformand Søren Pape Poulsen i spidsen forinden havde udtrykt mistillid til Eva Kjer Hansen.

Ifølge flere medier truede statsministeren på krisemødet med at udskrive valg, hvis ikke Søren Pape Poulsen droppede kritikken.

De to øvrige støttepartier, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, har i hårde vendinger kritiseret De Konservative for at udtrykke mistillid til miljøministeren og samtidig stemme for den landbrugspakke, der er genstand for kritikken.

Hos Liberal Alliance mener partileder Anders Samuelsen direkte, at det ville "rense luften", hvis Løkke udskrev folketingsvalg.

Søren Pape Poulsen fastholder, at han bakker op om Venstre-regeringen. Han ser det dog ikke som en løsning at lave en ministerrokade, så Eva Kjer Hansen skifter ministertaburet. Hun skal helt ud af regeringen, lyder det konservative krav.

/ritzau/