Løkke: Cepos-kritik af VK-regeringen var møgirriterende

Den borgerligt-liberale tænketank Cepos skosede VK-regeringen for at lave for få reformer. Skønt VK-regeringen var "møgirriteret", lytter Venstre stadig til tænketanken.

Det siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i forbindelse med Cepos' 10 års fødselsdag mandag.

- Måske har vi fra tid til anden brugt overordentlig skrappe midler mod hinanden. Vi har sendt Claus Hjort (Frederiksen) til debatarrangementer.

- I har lavet analyser, hvor I sammenligner VK-regeringens offentlige forbrug med Anker Jørgensen. Så vi har gået hårdt til hinanden. Kritikken af VK-regeringen var - for at sige det lige ud - møgirriterende, siger Lars Løkke Rasmussen.

Alligevel roser han Cepos for politisk uafhængighed modsat Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. AE-Rådet stod bag S-SF's valgoplæg "Fair Forandring", som ifølge Finansministeriet manglede mindst 22 milliarder, påpeger han.

Mens Cepos har 18 millioner kroner, må AE-Rådet nøjes med 12 millioner kroner, siger AE-Rådets direktør, Lars Andersen.

Han mener, at Cepos og AE-Rådet kæmper om samfundssyn.

- Vi kæmper for den skandinaviske samfundsmodel. Deres idealmodel er den engelsk-amerikanske. De har i 10 år haft en rimelig ensidig dagsorden: Lavere skat. Men de har solgt den godt, siger Lars Andersen.

Cepos' direktør, Martin Ågerup, finder det ikke problematisk, at Cepos har langt flere penge end AE-Rådet.

- Det er ikke vores problem, hvis hans sponsorer ikke synes, at AE-Rådet er det værd. Det må han tale med sine sponsorer om. Vi er en borgerligt-liberal tænketank. Men vi er uafhængig af politiske særinteresser, siger Ågerup og tilføjer:

- Vi har ikke politiske partier i vores ledende organer, som AE-Rådet har,

Økonomiminister Margrethe Vestager (R) mener i en videohilsen til Cepos, at den er tættere på SR-regeringen end VK-regeringen.

- Det virker som om, den nuværende regering for alvor har Cepos' kærlighed med skattereformen, vækstpakker og kommende initiativer, som skal give Danmark en stærkere konkurrenceevne, siger Margrethe Vestager.

/ritzau/

Dagens Gossip