Løkke: Danmark kan ikke deltage fuldt ud i Europol

Danmark kan ikke komme til at deltage fuldt ud i Europol-samarbejdet. Det konkluderer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter sit møde fredag i Bruxelles.

- En fuld dansk deltagelse vil ikke kunne lade sig gøre. Jeg mærker ikke nogen modvilje overhovedet, siger Lars Løkke Rasmussen efter mødet med EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker og EU-præsident Donald Tusk er slut.

- Men der har været en dansk folkeafstemning, hvor danskerne ikke har valgt at gøre brug af en tilvalgsordning. Derfor bliver det et medlemskab af en anden karakter, siger Løkke og tilføjer:

- Der er brug for, at de danske partier nu får skabt et fælles grundlag, som viser, at vi ønsker en fortsat tilknytning til Europol. Det mødes jeg med partierne om i næste uge.

Statsministeren specificerer efter mødet, at med til et fuldt medlemskab hører, at landene får lov til at deltage i de styrende organer, har politisk indflydelse på prioriteringerne og deltager fuldt ud i det operationelle arbejde.

- Det kan vi ikke få. En fuld og hel deltagelse i Europol, som vi kender det i dag, er ikke muligt efter 1. maj 2017 af juridiske grunde, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han siger videre, at Danmark nu vil gå efter den tættest mulige tilknytning til Europol, men at det bliver juridisk svært.

Løkke skal på et senere tidspunkt mødes med resten af Folketingets partier, og her vil han få dem til at udtrykke i aftaleform, at Danmark vil deltage i Europol.

/ritzau/

Dagens Gossip