Løkke: Der er skred i vækstforhandlingerne

Venstre og de Konservative mødes søndag aften med finansminister Bjarne Corydon (S), og ifølge Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), er der kommet skred i forhandlingerne om en vækstpakke.

Skredet er blevet udløst af, at Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), har erklæret sig klar til at skære i SUen og kontanthjælpen for til gengæld at lave en mindre vækstpakke, der indeholder en række elementer, men ikke den lettelse af selskabsskatten, som regeringen har foreslået.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen har Venstre for længe siden opfordret regeringen til at splitte forhandlingerne op.

»Vi opfordrede for et par uger siden regeringen til, at man skulle dele denne her kamp op i to halvlege, for den ene skal spilles sammen med Dansk Folkeparti, hvis man vil have frigjort de penge, som regeringen lægger op til at spare på SU og kontanthjælp,« siger Lars Løkke Rasmussen inden forhandlingerne med regeringen.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen er det forventningen, at Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti allerede kan mødes igen mandag for at forhandle videre med regeringen.

»Jeg er glad for, at der nu er banet vej for, at vi kan spille første halvleg med fuld opdækning på den borgerlige banehalvdel - VKO sammen med regeringen,« siger Løkke.

Et vigtigt element i den mindre vækstpakke er grænsehandlen.

»Vi har fra starten peget på, at der er tre steder, hvor vi synes, at regeringens i øvrigt udmærkede udspil til en konkurrenceevnepakke, skal gøres bedre. Det er på grænsehandlen, det er i forhold til energiafgifter, og det er i forhold til de små- og mellemstore virksomheder,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Også de Konservative peger på bedre konkurrencevilkår i forhold til grænsehandlen.

»Vi skal sikre mere lige konkurrencevilkår for danske detailhandlere ved at sætte afgifterne for de grænsehandelsfølsomme varer ned,« siger de Konservatives formand, Lars Barfoed (K).

Dansk Folkeparti har foreslået, at man splitter vækstforhandlingerne op, fordi partiet mener, at det er »usympatisk«, at man skærer i kontanthjælpen og SUen for at give selskabsskattelettelser til erhvervslivet.

En sænkning af selskabsskatten, der er en del af regeringens udspil Vækstplan DK, skal derfor forhandles hjem uden Dansk Folkeparti.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip