Løkke: »Det er en fin lille aftale«

Sådan lyder vurderingen fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V).

»Jeg er sådan set tilfreds med den her aftale. Det er en fin lille aftale. Det er et skridt i den rigtige retning, og det er jeg sådan set tilfreds med, siger Venstre-formanden.

»Aftalen er blevet bedre end det, regeringen spillede ud med,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Aftalen, der blandt andet sænker selskabsskatten gradvist fra de nuværende 25 procent til 22 procent i 2016 og lemper afgifterne for små og store virksomheder, opfylder også den målsætning, som Venstre satte inden forhandlingerne, siger Løkke.

Men på alle tre områder er ambitionen dog ikke helt indfriet.

»Vi vil gerne have en grænsehandelspakke, vi vil gerne se mere på energiafgifter, og vi vil gerne gøre noget for de små og store virksomheder. Og på alle de tre punkter får vi noget, og på alle de tre punkter får vi ikke nok. Men vi får noget,« siger Venstre-formanden.

En af de store knaster i den sidste del af forhandlingerne var de borgerlige partiers ønske om at fjerne arveafgiften for familieejede virksomheder. Her er man landet på et kompromis, der afsætter to milliarder kroner, som et nyt borgerligt flertal vil kunne bruge til netop den fjernelse, hvis man altså vinder valget.

Den aftale er Løkke tilfreds med.

»Jeg er selvfølgelig også glad for, at vi er enige om at være uenige, så der nu er en pulje, som regeringen i 2016 - hvem den så end måtte være - kan tage initiativ til at udmønte. Det er en pulje, der lige præcis rækker til, at man kan fjerne arveafgiften for de familieejede virksomheder,« siger han.

De to dele af vækstplanen har en samlet værdi på lidt over 90 milliarder kroner.

Dagens Gossip