Løkke drøfter løfte for EU's asylpolitik med ja-partier

Statsminister Lars Løkke Rasmussen mødes fredag med Folketingets EU-positive partier for "yderligere at konkretisere" sin garanti til danskerne om, at Danmark ikke vil blive en del af EU's asyl- og udlændingepolitik uden en forudgående folkeafstemning.

Løkke afgav løftet i sin åbningstale tirsdag - og med den lille astronomiske krølle, at garantien gælder, "indtil solen brænder ud". Altså skønsmæssigt de kommende fire-fem milliarder år.

Men trods den anselige tidshorisont vil statsministeren allerede nu sætte flere ord på garantiens nærmere indhold sammen med de øvrige partier, der går efter at få et ja til den kommende folkeafstemning om retsforbeholdet.

En afstemning som ja-partierne ikke ønsker kommer til at handle om EU's fælles asylpolitik.

- Det er helt afgørende, at vi forud for folkeafstemningen har skabt klarhed over, hvad vi stemmer om 3. december (datoen for folkeafstemningen, red.), sagde Lars Løkke Rasmussen under Folketingets åbningsdebat torsdag aften.

Statsministeren fastslog, at garantien ikke er grebet ud af den blå luft og uden reel betydning - sådan som nej-partierne ellers har beskyldt den for.

- Det er fuldstændig analogt til det nationale kompromis, der blev indgået for 23 år siden. Det kompromis har overlevet siden, og ingen stiller spørgsmålstegn ved værdien af det, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge Statsministeriet finder mødet sted klokken 13:30 fredag eftermiddag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip