Løkke er ikke imponeret over socialdemokratisk valgprogram

Det slog ikke Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, ud, da Socialdemokraternes topfolk, Helle Thorning-Schmidt, Mette Frederiksen og Bjarne Corydon, fredag fremlagde partiets valgprogram på et pressemøde i Aarhus.

- Det er fine overskrifter. Hvad skal jeg sige om det? Jeg er mest optaget af at fortælle om min egen politik, som går lidt mere til biddet og adresserer de rigtige problemer, Danmark har, siger Lars Løkke Rasmussen under et besøg i Svinninge Bageri vest for Holbæk.

- Blandt andet det problem, at vi har alt for mange danskere, der er parkeret på kanten af arbejdsmarkedet. Den beskæftigelsesfremgang, der er, står folk, der kommer fra udlandet i høj grad for.

Valggrundlaget tegner Socialdemokratiets politik de næste fire år med bud på, hvad partiet vil gøre, hvis det vinder valget. Udspillet giver ingen svar på, hvordan dagpengereglerne skal indrettes.

Danmark havde i årets første kvartal en økonomisk vækst på 0,4 procent. Fremgangen skyldes især billig olie, lave renter og en svag euro overfor dollaren, så kronekursen bliver mere konkurrencedygtig, påpeger Lars Løkke Rasmussen.

- Vi ser også en tilbagegang i investeringerne. Den helt store udfordring er, at vi kommer alt for langsomt i gang, når vi sammenligner Danmark med andre lande. Vi har haft en meget, meget beskeden jobvækst, siger Venstres formand.

Af 20.700 fuldtidsjob går 20.000 til udlændinge, påpeger Lars Løkke Rasmussen.

- Vi er nødt til at få taget hul på en debat om, hvordan vi får flere danskere ind på arbejdsmarkedet. Det handler om penge. Men det handler også om menneskelige værdier, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Det er trist, at nogle danskere skal sidde på perronen og opleve, at toget kører forbi. Det skal vi altså have lavet om på.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip