Løkke er klar til at indføre adskillige vækstinitiativer

Modsat regeringens seneste vækstudspil, der ifølge Lars Løkke Rasmussen (V) ikke rykker noget, står Venstre klar med nogle konkrete og omfattende forslag til, hvordan der i fremtiden kan sikres vækst i Danmark.

- I vores eget finanslovsforslag har vi sat en kvart milliard kroner af til at lette punktafgifter, og vi har foreslået at NOx-afgiften skal fjernes, siger Lars Løkke Rasmussen til Ritzau og fortsætter:

- Vi har foreslået byrdestop, vi har foreslået boligjobordningen, og vi har foreslået en pakke med 16 konkrete punkter for at sætte gang i dansk landbrug, siger han.

Dermed mener Venstres statsministerkandidat altså, at partiet har en bedre plan for fremtiden end den, som regeringen tirsdag og onsdag er begyndt at fremlægge. Også selvom der i øjeblikket er vækst at spore i Danmark.

- Det er rigtigt, at der er en lille smule vækst, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Men der er mindre vækst end i de lande, vi sammenligner os med, og væksten er primært koncentreret i hovedstadsområdet og lidt i Østjylland. Kommer man længere ud i Danmark, er det svært at få øje på, at der er fremdrift i økonomien, siger han.

Blandt Venstres forslag findes også boligjobordningen. Lars Løkke Rasmussen er fast besluttet på at genindføre ordningen, selvom den tidligere har mødt kritik fra flere sider.

Hos Venstre er man overbevist om, at ordningen, der også kaldes for håndværkerfradraget, gavner det danske samfund.

- Den modvirker sort arbejde, og den gør livet lettere for danskerne, som de er flest. Den hjælper til at aflaste en travl hverdag, ved at man lettere kan få hjælp til rengøring eller få hjælp af en professionel håndværker, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Dagens Gossip