Løkke får løn fra Løkkefonden for at undgå skattesmæk

Det er for at undgå et skattesmæk for sit frivillige arbejde, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, modtager et årligt honorar på 30.000 kroner af en fond for utilpassede drenge, som han selv har stiftet, og som bærer hans navn: Løkkefonden.

Det fremgår af en ny redegørelse om Løkkefondens økonomiske forhold, som er blevet udarbejdet på baggrund af den store interesse for Lars Løkke Rasmussens hverv.

- Hensigten med honoraret har været, at vi ville sikre os, at det var Løkkefonden, som blev beskattet af de foredragsindtægter, der måtte være, og ikke Lars Løkke Rasmussen, siger Løkkefondens formand, Sofie Münster, til Ritzau.

Løkkefonden har fremlagt et bindende ligningssvar fra Skat fra oktober sidste år, hvor det fremgår, at Lars Løkke Rasmussen umiddelbart selv ville være skattepligtig for indtægter fra foredrag, selvom han giver hele indtægten videre til Løkkefonden.

Det er imidlertid ikke tilfældet, hvis han modtager et bestyrelsesvederlag for sit arbejde på 30.000 kroner, konkluderer Skat.

- Han bliver overhovedet ikke personligt begunstiget af de 30.000 kroner, for han skal betale det hele tilbage som modregning til sit statsministervederlag.

- Det har ene og alene handlet om at sikre en ordning, så Lars Løkke Rasmussen kunne bidrage mest muligt økonomisk til Løkkefondens arbejde, siger Sofie Münster.

Det fremgår af redegørelsen, at Lars Løkke Rasmussens foredragsvirksomhed på vegne af Løkkefonden har bidraget med i alt 372.500 kroner til fondens arbejde for utilpassede drenge.

/ritzau/

Dagens Gossip