Løkke fastslår: 2000 kroner er ingen gevinst

Det skal ikke kunne betale sig at være på offentlig forsørgelse. Men hvis flere skal have et arbejde, skal det også give mening økonomisk.

Sådan lød Lars Løkke Rasmussens budskab, da han tirsdag stod ansigt til ansigt med Helle Thorning-Schmidt under den nye tirsdagsspørgetime i Folketinget.

Her beskyldte han regeringen for ikke at gøre nok for at sikre, at der er en mærkbar gevinst ved at gå på arbejde frem for at være på offentlig forsørgelse.

- I 2023 er det ifølge regeringens egne tal sådan, at det for en kvart million danskere ikke rigtigt er forbundet med nogen nævneværdig gevinst at gå på arbejde, sagde Lars Løkke ifølge DR.

Men den udmelding faldt ikke i god jord hos statsministeren, der nævnte, at der fremover vil være mere end 2000 kroner i gevinst for over halvdelen af dem ved at tage et arbejde på grund af sidste års skattereform.

I kølvandet på den oplysning spurgte statsministeren, om ikke 2000 kroner er et nævneværdigt beløb.

- 2000 kroner. Det kommer an på, hvem man er. Nogle steder kan man sikkert få et par sko for de penge. (...) der er ikke nogen nævneværdig gevinst, svarede han ifølge DR.

Løkkes kommentar har fået mange politikere til tasterne. På Twitter skriver Mogens Jensen (S) eksempelvis "2.000 kroner - det er 40 fadøl".

Også politisk kommentator Hans Engell mener, at Løkke dummede sig med bemærkningen.

- Ikke nogen smart bemærkning midt i debatten om Løkkes egne store rejseudgifter.

For nyligt kom det frem, at Lars Løkke Rasmussen bruger næsten 24.000 kroner i døgnet, når han rejser som formand for klima- og vækstorganisationen Global Green Growth Institute.

 

Dagens Gossip