Løkke: Fjern arveafgiften og skab 5.000 arbejdspladser

»Jeg synes, at regeringen skulle skrue op for sin villighed til at indgå kompromiser. Det er jo regeringen, der har lagt en plan frem, som den gerne vil have os til at hjælpe med at få gennemført,« siger Lars Løkke Rasmussen (V).

Tirsdag udvandrede han fra forhandlingerne om anden del af vækstaftalen i Finansministeriet sammen med de Konservative og Liberal Alliance. Det skete, fordi Bjarne Corydon afviste deres hovedkrav om at fjerne afgiften på arv i familieejede virksomheder. Corydons begrundelse lød, at der ikke er nok arbejdspladser i forslaget, som vil koste en milliard kroner at gennemføre. Men det passer ikke, siger Lars Løkke Rasmussen.

»Vi har måske 10.000 virksomheder, der skal generationsskiftes inden for de kommende år. Det kan berøre henved 250.000 danske arbejdspladser. Hvis der bare er et par procent af de arbejdspladser, som kommer i klemme, fordi man er nødt til at tømme virksomheden for kapital, eller hvis man bare kunne skabe to procent flere arbejdspladser, fordi virksomhederne får lov til at beholde kapitalen, så snakker vi 5.000 arbejdspladser,« lyder regnestykket fra oppositionslederen.

Spørgsmål: Hvis regeringen kommer jer i møde med et forslag om at sænke arveafgiften i stedet for at fjerne den - hvad siger I så?

»Så ville det da være en imødekommelse, men altså indtil videre har vi jo intet hørt fra regeringen,« siger Løkke, der dog ikke vil være »ultimativ i forhandlingerne«.

Anden del af vækstaftalen skal først og fremmest sænke selskabsskatten fra 25 til 22 procent - det er både regeringen, Venstre, de Konservative og Liberal Alliance enige om. Søndag blev de tre partier samt Dansk Folkeparti enige om første del af vækstaftalen med regeringen. Med den fjernes afgiften helt på sodavand, mens ølafgiften sænkes. Desuden genindføres boligjobordningen, og den udvides, så man nu også kan få håndværkerfradrag, når man sætter sit sommerhus i stand.

Dagens Gossip