Løkke: Flere i arbejde trumfer længere arbejdstid

Den målsætning støtter Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V), der på DIs topmøde i København tirsdag foreslog at tilpasse skatten, så det bliver mere attraktivt for arbejdsløse at søge job. Det vil sige, at lettelser i topskatten skal skubbes til side for lettelser, der kommer de lavtlønnede til gavn.

»Ved vores tidligere skattereformer har der ofte været fokus på, at det skulle kunne betale sig at arbejde mere. Det er en god målsætning, men i politik må man prioritere, og som situationen ser ud i dag, er der mere brug for at skabe incitamenter, så det i det hele taget kan betale sig at arbejde,« sagde den tidligere statsminister i sin tale.

»I takt med, at vi finder ressourcer til det, må vi sætte ind i bunden af indkomstskalaen, så gevinsten ved at flytte sig fra passiv forsørgelse bliver større,« sagde Lars Løkke Rasmussen.

Ressourcerne skal blandt andet hentes ved nulvækst i den offentlige sektor - et begreb der i Venstre-jargon nu er dømt »udgiftsstop«.

»I den nuværende økonomiske situation er det vigtigere at investere i private virksomheder frem for at gøre verdens dyreste offentlige sektor endnu dyrere. Venstres udgangspunkt er udgiftsstop, og så skal vi sikre, at vi fornyr den offentlige sektor. Vi skal digitalisere, prioritere skarpere og skabe et råderum, så vi kan lempe omkostningerne,« sagde Lars Løkke Rasmussen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip