Løkke: Flygtningepolitikken skal være balanceret

Skrevet af admin

12/01/2016

Dagens topnyheder

Yderpositionerne i dansk politik er ikke svaret på flygtningekrisen, lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på tirsdagens pressemøde.

- Vi kan ikke bare lukke Danmark af og hygge os i smug, mens verden står i brand. Men vi kan altså heller ikke bare åbne vores døre, siger Lars Løkke Rasmussen.

Svaret kommer efter statsministeren blev spurgt til, hvorfor en lind strøm af Venstre-medlemmer har forladt partiet i kølvandet på de indførte asylstramninger.

Først meldte folketingskandidaterne Kåre Traberg Smidt og Michael Jellesmark sig ud af partiet. Siden fulgte EU-parlamentarikeren Jens Rohde, der i stedet sluttede sig til De Radikale.

Senest er det tidligere folketingsmedlem Marion Pedersen, der har sagt farvel og tak, efter at være uenig i Venstres politik.

Men spørger man statsministeren, så er regeringens aktuelle asylstramninger nødvendige.

- Der skal findes en balance. Jeg mener, at regeringens politik præsenterer den balance, siger han.

Lars Løkke Rasmussen forstår godt, at man kan fristes til "radikale synspunkter" set i lyset af de seksuelle overgreb, der blev begået af udlændinge i den tyske by Köln.

- Og så kan man opleve andre situationer, hvor det skærer i ens hjerte, at folk har mistet familiemedlemmer i krig - måske har været udsat for ulykker undervejs - hvor man tænker "lad os åbne vores døre. Lad os hjælpe", siger han.

Men i praksis er det ikke enten eller, lyder det fra statsministeren, der lægger op til, at man tænker rationelt.

- Hvis vi i et år eller to eller tre skal tage folk ind i det her omfang, skal vi nok få det løst, selv om det vil udfordre os. Men hvis det sætter sig permanent, så vil det forandre vores samfund.

- Derfor er vi nødt til at tage rimeligt greb om det. Men vi skal gøre det på en måde, der efterlever vores internationale forpligtelser og vores humanitære standarder.

- Det mener jeg sådan set, at vi gør med den politik, vi fører, siger han.

/ritzau/