Løkke: Folk skal kunne følge med i forhandlingerne

Skrevet af admin

19/06/2015

Mest læste i dag

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen tøver fortsat med at kalde sig landets næste statsminister, selvom alt tyder på, at han er manden, der skal stå i spidsen for en borgerlig regering.

Men forhandlinger om et regeringsgrundlag bliver svære, for det er bestemt ikke alt, Venstre, DF, Liberal Alliance og De Konservative er enige om.

Løkke vil arbejde for, at befolkningen kan følge nøje med i, hvad der sker ved forhandlingsbordet.

Det skal ifølge Løkke ikke ende med den samme situation som i 2011, hvor rød blok med Socialdemokraterne, De Radikale og SF forhandlede i det berømte sorte tårn i Crowne Plaza i tre uger, inden et regeringsgrundlag var på plads.

- Det er vigtigt, at det bliver et forløb, hvor man logisk kan følge med i, hvorfor ender det, som det ender.

- Altså hvorfor ser regeringen ud, som den ser ud, og ikke anderledes, og hvorfor har regeringen den politik, regeringen har, og ikke en anden politik. Det skal folk kunne følge med i. Det var det, der gik galt sidste gang, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han er ikke imponeret over situationen fra 2011.

- Som venligsindet iagttager og uden at kaste en politisk dom over det, der skete sidst, så var det, der gik galt dengang, at Socialdemokraterne gik til valg med klare løfter, som skabte nogle forventninger.

- Tre uger efter vågnede danskerne op til en regering, der på nogle punkter havde en meget anderledes politik, siger han.

Ved det netop afsluttede valg blev Venstre væltet af pinden som landets største borgerlige parti af DF. På spørgsmålet om, hvorvidt Løkke er i tvivl om, at statsministerposten havner hos ham, svarer Venstre-formanden:

- Der har været et valg, statsministeren (Helle Thorning-Schmidt, red.) er trådt af, og når partierne har givet hver deres råd til dronningen, må man se, hvad der kommer ud af det. Vi må tage tingene i den rigtige rækkefølge, siger Løkke.

Den såkaldte dronningerunde er indledt fredag eftermiddag, hvor politikerne har taget hul på at lægge brikkerne i puslespillet om at danne en ny regering.

/ritzau/