Løkke frygter at flygtninge gør Danmark usikkert

Udviklingen i flygtninge- og migrantstrømmen presser Europa og Danmark til det yderste. Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøde onsdag.

Og presset er nu blevet så stort, at det ifølge statsministeren kan føre til kaos og utrygge bymiljøer. Løkke maler en dystopisk fremtid, hvis vi i Danmark ikke strammer udlændingepolitikken yderligere.

- Der er en grænse for, hvor mange ikkevestlige immigranter og flygtninge vi kan håndtere i Danmark. Hvis vi skal kunne genkende Danmark, og hvis vi skal kunne løse integrationsopgaven. Og hvis vi skal kunne færdes trygt i vores bymiljøer og undgå kaotiske tilstande og ikke se et stort illegalt arbejdsmarked komme frem, siger Lars Løkke.

Ønsket om at stramme op kommer i kølvandet på, at andre europæiske lande har gjort det samme. Samtidig havde regeringen regnet med, at der ligesom tidligere år ville være kommet færre asylansøgere i vintermånederne.

Men den tendens er nu ophævet.

- Nu sker der det modsatte. Tallet vokser kraftigt, siger Lars Løkke Rasmussen.

Der kom 3600 asylansøgere i oktober. Og alene i sidste uge registrerede de danske myndigheder 1100 ansøgere.

Lars Løkke Rasmussen vil bremse tilstrømningen til Danmark, som ifølge ham medfører farlige bymiljøer og et dystert Danmark, ved at gennemføre en pakke på fire nye asylstramninger.

Statsministeren vil først snakke om detaljerne i pakken på fredag, hvor partilederne for Folketingets partier bliver kaldt til møde i Statsministeriet.

Men på pressemødet i Spejlsalen på Christiansborg ridsede han fire overskrifter for pakken op:

Regeringen ønsker at stramme yderligere for adgangen til Danmark. Det sker blandt andet ved at forkorte varigheden af opholdstilladelser til flygtninge og nedsætte ydelserne til asylansøgere yderligere.

Samtidig skal indsatsen for at hjemsende afviste asylansøgere og andre udlændinge uden lovligt ophold styrkes.

/ritzau/

Dagens Gossip