Løkke frygter "mini-Budapest" rundt om i Danmark

Skrevet af admin

07/09/2015

Dagens topnyheder

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er meget opmærksom på, at togstationerne rundt om i Danmark ikke udvikler sig til ren kaos.

Det siger han om flygtningesituationen i Danmark på et pressemøde mandag aften.

- For mig er det helt centralt, at vi skal håndtere det her med værdighed. Jeg ønsker jo ikke, at Rødby Station eller andre destinationer i Danmark skal forvandles til et "mini-Budapest" for nu at udtrykke det på den måde, siger statsministeren.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen er der nu ankommet 800 flygtninge og migranter siden søndag aften, og det tal ventes at stige i løbet af aftenen og natten.

Det er dobbelt så mange flygtninge og migranter, som statsministeren oplyste på et pressemøde mandag eftermiddag. Til sammenligning modtog Danmark i hele september måned sidste år 3130 asylansøgere.

- Vi har ikke indført en grænsekontrol, så alle, der passerer den danske grænse, kan registreres. Men i det omfang, at folk kommer ind på dansk jord - og som ikke vil blive her - er det vores myndigheders opgave at holde øje med det, siger han.

- Vores myndigheder håndterer det her med klogskab med respekt for reglerne på en sådan måde, at de, der har en anden ambition (end at søge asyl i Danmark, red.), håndteres på en ordentlig måde, så vi ikke risikerer tumult eller tvang.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen vil langt de fleste af de nyankomne ikke søge asyl i Danmark. Mange har allerede meddelt, at de ønsker at komme til Sverige, hvor deres familie er i forvejen.

Statsministeren fortæller, at han ikke har talt med sine svenske kolleger, men at dialogen mellem Sverige og Danmark foregår på "myndighedsniveau".

De danske myndigheder har samtidig anholdt tre formodede menneskesmuglere i forbindelse med indsatsen.

/ritzau/