Løkke håber på flere brede aftaler

Som noget af det første til spørgetimen i folketingssalen benytter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lejligheden til at takke samtlige partier i Folketinget for fire produktive måneder, siden Venstre overtog regeringsmagten.

- Selvom der tegnes et billede af, at politik er præget af konflikt og uenigheder, vil jeg gerne understrege, at der er meget, som binder os sammen, siger statsministeren indledningsvis.

- Vi har indgået 15 gode og brede aftaler.

- Jeg håber, at den konstruktive ånd vil fortsætte i finanslovsforhandlinger, som spidser til de kommende dage, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren understreger også, at han glæder sig over, Enhedslisten er med i en fordeling af forskningsreserven i 2016.

Det er Lars Løkke Rasmussens første spørgetime som statsminister efter folketingsvalget i juni.

Spørgerundens format er i øjeblikket op til debat, og Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, har tidligere sagt, at hvis stilen fortsætter som den gjorde under forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), skal modellen skrottes.

- Dette er sidste chance, for ellers må vi tilbage til det, som engang var, nemlig at statsministeren for eksempel stiller op for pressen ved et pressemøde. Alle vil gøre alle en tjeneste ved fra første spørgetime at lægge en anden stil end hidtil.

/ritzau/

Dagens Gossip